Dyniowe pankejki owsiane z syropem kasztanowym i bitą śmietaną
Składniki (na ok. 10 naleśników):
- 2 szkl. mąki owsianej*
- 2 szkl. mleka sojowego + 1 łyżka do sosu kasztanowego
- 1/2 szkl puree z dyni
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta gałki muszkatałowej
- olej do smażenia
- krem kasztanowy
- wegańska bita śmietana
* Mąkę owsianą można uzyskać blendując płatki owsiane :)
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj mąkę owsianą z pozostałymi suchymi składnikami.
- Następnie dodaj mleko sojowe, puree z dyni i dokładnie wymieszaj.
- Odstaw na kilka minut. W tym czasie do 2 łyżek kremu kasztanowego dodaj 1 łyżkę mleka sojowego i wymieszaj.
- Smaż pankejki na odrobinie oleju n średnim ogniu pod przykryciem.
- Podawaj polane sosem kasztanowym, bitą śmietaną i posypane cynamonem.
Smacznego :)
Dyniowych jeszcze nie miałam przyjemności jeśc i robić...kusisz :D Bo dynię kocham!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńprezentują się bardzo apetycznie,
OdpowiedzUsuńmniam :)
Świetne!
OdpowiedzUsuń