Wegańskie muffiny z nektarynkami
Składniki:
- 1 1/2 szkl. mąki tortowej
- 1 szkl. cukru*
- 1 szkl. mleka sojowego
- 1/2 banana
- 1 1/2 łyżki cukru waniliowego
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
- 2 nektarynki
*Ilość cukru najlepiej dostosować do słodkości banana oraz nektarynek.
Przygotowanie:
- Do dużej miski wsyp wszystkie sypkie produkty.
- W mniejszej misce rozgnieć banana, dodaj mleko i ocet. Poczekaj 2 minuty, przelej płynna część do suchej i zamieszaj.
- Pokrój nektarynki na małe kawałki, dodaj do masy i wymieszaj.
- Przelej masę do foremek i piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. *
*Każdy piekarnik jest inny, dlatego sprawdzaj wykałaczką czy muffiny są gotowe.
Smacznego :)
Smacznie :)
OdpowiedzUsuń