Zapraszam na już drugi foodbook na moim blogu. Tym razem w bardziej jesiennej i weekendowej odsłonie :).

Wegański foodbook #2


Zapraszam na już drugi foodbook na moim blogu. Tym razem w bardziej jesiennej i weekendowej odsłonie :).



W zimne i deszczowe dni lubię zaczynać dzień od ciepłego i pożywnego śniadania. Owsianka zawsze  świetnie sprawdza się w tej roli. Tym razem przygotowałam wersje czekoladowo-cynamonową z truskawkami, nasionami chia i migdałami. 


U mnie w domu zawsze w weekend musi być tofucznica. Zazwyczaj przyrządzam ją na śniadanie, ale akurat miałam ochotę na owsiankę, dlatego tym razem zjadłam ją na lunch. Przygotowałam moja ulubioną tofucznice z suszonymi pomidorami, na którą przepis możecie znaleźć tutaj. 


Ze względu na remont w moim domu nie miałam za bardzo czasu, ani chęci na robienie obiadu. W lodowce miałam klopsy z czarnej fasoli, które robiłam dzień wcześniej, dlatego ugotowałam tylko kasze bulgur, dodałam buraki ze słoika i natkę pietruszki. Taki obiad był bardzo smaczny i pożywny :)


Po obiedzie jak zawsze naszła mnie ochota na coś słodkiego, a że miałam w domu winogrona stwierdziłam, że będą świetną przekąską :) 

2 komentarze:

  1. Wszytko wygląda wspaniale, a szczególnie danie główne- wygląda jabyś spędziła nad nim sporo czasu a tu proszę, jak szybciutko poszło kiedy ma się zapasy! Pozdrawiam i zapraszam do mnie! :D Vegewiorka

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak pysznie! Bardzo podoba mi się obiad :)

    OdpowiedzUsuń