Zapraszam na kolejny przepis z wykorzystaniem dyni. Tym razem przygotowałam pieczoną owsiankę, która idealnie sprawdza się na śniadanie. Jeśli tradycyjna owsianka nie skradła Waszego podniebienia to musicie spróbować jej w wersji pieczonej. Takie śniadanie można zjeść od razu po wyjęciu z piekarnika lub przygotować dzień wcześniej i wziąć ze sobą np. do szkoły. Dobrym pomysłem jest przygotowanie większej porcji i przechowywanie w lodówce czy zamrażalniku. Dzięki temu pyszne i pożywne śniadanie będzie zawsze pod ręką.
Pieczona owsianka z dynią
Składniki:
- 1 szkl płatków owsianych błyskawicznych
- 1/2 szkl wody
- 200 g puree z dyni
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- posiekane orzechy
Przygotowanie:
Smacznego:)
Ja jeszcze owsiankę z dynią mam przed sobą, ale koniecznie musze zrobić!
OdpowiedzUsuńPrzepis pycha - bardzo polubiłam taką wersję owsianki. Dodaję do środka czasem np. suszoną żurawinę albo ziarna słonecznika.
OdpowiedzUsuńA po co ten proszek do pieczenia?
OdpowiedzUsuń